Leírás

Amatőr írások elemzése, kritikák esszék.

Címkék

Friss topikok

  • kertesz100: @powerage: Nem moderáltalak ki, mert itt vagy. És érdemben is tudsz valamit mondani a dolgokról, v... (2012.04.02. 11:29) SF magozok
  • kertesz100: Ez egy régebbi írásom, ami már megjelent az sfportal.hu oldalon. Úgy érzem ennek itt is helye van. (2012.04.01. 15:51) Kései sirató

Archívum

2012.04.03. 14:16 kertesz100

ZUHANÁSJÁTÉK 21

Exodus

 

Ez az út volt a leghosszabb az Emberiség történetében. Akik elindultak, tudták, már soha nem térnek haza. A hajót gyermekeik, és azok gyermekei vezetik tovább. De az út nagyon hosszú volt.

Az emberek egymás után meghaltak. A hajó egy ideig gazdátlan maradt. de, a tudatra ébredt patkányok nem hagyták veszni a célt. Sok-sok nemzedékük szolgálta a hajót. De az út nagyon hosszú volt.

A Patkányok is kihaltak. Ám a csótányok ekkor már tudták mindazt kezelni, ami az út folytatásához kellett. Igen sokat tettek a cél eléréséért, de ők sem tudtak elég sokáig szaporodni. Az út nagyon hosszú volt.

Őket az értelmes baktériumfelhők követték. Egyre többet ismertek meg az útból és a célból. A befogadó kozmosz is egyre több titkát tárta fel. De az út nagyon hosszú volt.

A baktériumok után csak a vírusok jöhettek, Ők bírták a legtovább. Értelmes felhőik uralták az egész hajót, mert minden egyedüket egyetlen akarat kormányozta-, így ők nemcsak a célt érték el, hanem vissza is hozták a hajót a Földre.

Elérkezett az ünnepélyes pillanat-, kinyíltak a zsilipek és a két értelmes vírusfelhő találkozott. Sokáig és boldogan folytak egymásba. És közben hálásan emlékeztek. Talán az emberre? Vagy valami másra! Hiszen az Ő emlékezetük, sem terjedhet, az idők legmélyéig.

Szólj hozzá!

Címkék: Novellák


A bejegyzés trackback címe:

https://apatikus-firkasz.blog.hu/api/trackback/id/tr94361189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása