Leírás

Amatőr írások elemzése, kritikák esszék.

Címkék

Friss topikok

  • kertesz100: @powerage: Nem moderáltalak ki, mert itt vagy. És érdemben is tudsz valamit mondani a dolgokról, v... (2012.04.02. 11:29) SF magozok
  • kertesz100: Ez egy régebbi írásom, ami már megjelent az sfportal.hu oldalon. Úgy érzem ennek itt is helye van. (2012.04.01. 15:51) Kései sirató

Archívum

2012.04.03. 14:09 kertesz100

ZUHANÁSJÁTÉK 24

Hulló álmok

 

Három nap után találkozott csak a csodával, pedig állandóan kereste. Sokat hallott arról, hogy a bíbor nap alatt aranyálmok laknak, de eddig még nem találkozott velük. Mikor ráeszmélt, hogy miért, belátta, egyetlen álmot bizony nehéz lesz találnia.

Az álmokat a csizmája alá simuló homok adta. A bíbor alkonyok után ezüst szellő fodrozta a hűvös homokszemeket. A felmarkolt homokot homlokához emelte, de nem álmot látott, csak képek zuhatagát, örvénylő kaleidoszkópot. Egyetlen álmot sem látott igazán.

Kezei közül lassan pergette a homokot. A képek vízesése is lassan, patakká, majd csermellyé lassult. Egyetlen szemcse az álom ringó kis tavát mutatta. Homlokához szorította. Csodás képeket, tájakat látott, tisztán, élesen, mint gyermekkora arany rétjeit és futó felhőit. A világ végtelenné vált.

Később kíváncsi lett és váltogatta a homokszemeket. Minden szemcse más álmot álmodott. Nem tudott a változatossággal betelni, Ruhája zsebeit mohón telelapátolta. Hátralévő élete minden napjára; éjjelére szerzett magának álmot.

Indulnia kellett, a hajnal első sugaraira hajója messze szállt. Most már nem bánta, hiszen gazdag volt, az álmok királya.

A felszállás utáni éjjelen érte a keserves csalódás. A parányi szemcsék csillogóak, de halottak voltak, Nem szóltak hozzá., Továbbra is magának kellett megálmodnia régi álmait-

Álomkirályból így lett az álmok koldusa. Hosszú éjszakákon át, nyitott szemmel bámulta a mennyezetet, ujjai közt pergetve a halott homokszemeket. Majd valamikor, egy másik bolygón belehinti őket a feltámadó szélbe. De az még soká lesz. Addig reménykedik.

Szólj hozzá!

Címkék: Novellák


A bejegyzés trackback címe:

https://apatikus-firkasz.blog.hu/api/trackback/id/tr974361169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása